Profesyonel web yazilimi

Merhaba bu paylaşımımda profesyonel web yazılım çalışması yaptırmak isteyen şirket veya kişiler için dikkatli olması gereken bazı durumları açıkladım.

Profesyonel web yazilimi hizmeti alırken nelere dikkat etmeliyim?

Profesyonel web programlama hizmeti alırken dikkat etmeniz gereken hususlar şunlardır.

  • Web programlama hizmeti uzman, tecrübeli kişilerden alınmalıdır. Çünkü web yazılımı yapısı gereği yıllarca hizmet etmesi için yazılır. Eğer yazılım aşamasında ileriye dönük kodlanmazsa belirli bir süreden sonra geliştirilmesi mümkün olmaz. Bu tip kodlamalarda yazılımı yapan kişiye mecbur kalırsınız çünkü standartlar gözetlenmez, standarların gözardı edildiği bir yazılımı farklı web yazılımcısı geliştirmekte zorluk çeker, ya geliştiremez veya uğraşmak istemez veya en kötüsü geliştirmek için fahiş rakamlar ister.
  • Kısır yazılım yada geliştirilebilir yazılım tercihi yapmalısınız. Geliştirilebilir kodlama, standartların benimsendiği, takım çalışması sırasında veya başka programcıların yazılımı ele aldığı vakit sorun çıkmadan geliştirebileceği programlardır. Siz yazılımı yapan ajansla bağınızı koparsanız bile başka uzman web yazılımcı tarafından gelişmesi sağlanabilir. Bunun avantajları fazladır. Çünkü her yıl yeni özellikler, güvenlik güncellemeleri, hızlandırma düzeltmeleri vb. özellikler çıkmaktadır. Geliştirilemez bir web programı sadece üreticisinin düzenleyebildiği, diğer web yazılımcıların özelleştirmek istediği vakit hatalar yaşayacağı web programlama tipleridir.
  • Web program maliyeti yüksek bir hizmet türüdür. Bu hizmeti alırken ne uçuk fiyata nede aşırı düşük fiyatlara itibar etmeyin. Örnek verirsek üç ajanstan fiyat teklifi aldınız bir tanesi 3.000 tl teklif sundu, bir tanesi 6.000 tl teklif verdi, bir tanesi 1.500 tl dedi buradan analmalıyızki bu programın ücreti ortalama 3.000-6.000 tl civarındadır. Bundan fazla veya aşağı fiyatlar %10 değişkenlik gösterebilir. Daha cüzi veya uçuk ücretlere kapılmayın.
  • Arzu ettiklerinizi güzel bir biçimde açıklayın. Web program yaptırırken ne arzuladığınızı mutlaka aktarabilmeniz lazımdır. İstediklerinizi mükemmel bir şekilde aktarmanızdan sonra notlar incelenecek ve fiyat teklifleri sunulacaktır. Fiyat teklifleri hazırlanırken anlattığınız özelliklere dikkat edilerek bir ücretlendirme yapılacaktır. Ücretlendirme oluşturulurken sizin basit bulduğunuz yada söylemeye değmez diye hesapladığınız şeyler gözardı edilir. Sözleşme izalandığında artık o özellikleri istemeniz durumunda ya bir sonraki güncellemeye bırakılır veya yapılmadan proje teslim edilir. Örnek olarak başımdan geçen bir olaydan bahsedeyim bir web programı için anlaştık. İstenen bir veri kayıt programıydı, söylendiği gibi projeye başlandı %80'lik bölümünü bitirdim. Test etmeleri için firmalarına gittiğimizde kötü bir süprizle karşılaştım. Meğerse bu kayıtlar devlet kaynaklı bir sitenin veritabanından sorgulanması gerekliymiş, inceledim sitenin apisi yoktu. Projeyi iptal ettim. Sizde bu tür bir durumda kaporanızı kaybetmiş olursunuz.
  • Muhakkak sözleşme yapın. Kurumsal dünyada şahıslar yada kuruluşlar sözleşmesiz adım atmaz. Sizde muhakkak isteklerinizi açıkça belirten bir sözleşme yaptırın. Yapılacak işleri, varsa örnek siteleri içine alan kapsamlı bir sözleşmeyi mutlaka yaptırmalısınız.

 

Profesyonel web yazilimi hizmeti alanların yaptıkları en büyük hatalar nelerdir?

  • Hataların ilk başında kurumsal web programlama ajanslarıyla çalışmamaları gelir. Firmaların şikayet edilebileceği birçok kuruluş olmasına rağmen, bağımsız kişilere iş yaptıranlar. Bunu kanıtlamakta bile zorluk çekerler.
  • Ücretlerine aldanma. Birkaç ajans ile konuşulduktan sonra hepsi pahalı deyip, gidip en ucuzuna yaptırayım mantığı yürütülür. Tabiki bu bir tercih meselesi ama şöyle bir düşünelim ucuzmu, kalitemi. Ucuza yaptırdığınız bir web program sizi nasıl ileriye götürebilir.

Kaynak: Profesyonel web yazilimi - https://dogruwebtasarim.com

Profesyonel web yazilimi, istanbul Profesyonel web yazilimi, Profesyonel web yazilimi istanbul,Profesyonel web yazilimi firması, Profesyonel web yazilimi firmaları, istanbul Profesyonel web yazilimi firması, istanbul Profesyonel web yazilimi firmaları