Seo rehberi

Merhaba bu konumuzda seo ile alakalı birçok öneride bulunacağım.

Seo nedir?

Search Engine Optimization web adresinizin Google ve diğer arama motorları tarafından indexlenmesine yarayan yapılandırmaların yapılmasının genel adıdır.

Seo çalışması nasıl yapılır?

Seo çalışması nasıl yapılır konusuna cevap vermeden önce öğrenmeniz gereken önemli konular vardır. Bunlar;
Seo çalışmasının profesyonel kişiler tarafından yapılmadığı takdirde sitenizin Google tarafından alt sayfalara düşürülmesi muhtemeldir. Ayrıca banlanmış bir web sitesinin spamdan çıkarılması normal seo ücretinin 2 veya 3 katından fazladır. Bu uyarıları yaptıktan sonra seo nasıl yapılır sorusunun cevabını vermeye başlayabiliriz.

Meta etiketleri hazırlanması

Web sitesi için meta etiketleri çok önemlidir.  Etiketler web sitesinin head kısmına yazılır. Aşağıdaki şekilde örneklendirebiliriz;

<meta name="description" content="anahtar kelime sorusunun cevabı bu sitede">

Kelime hacmi analizi

Kelime hacmi konusunda örnek vermek gerekirse;

Hedef kelimesi seo çalışması olan bir web sitesinde seo çalışması kelimesi en az 5 kere geçmelidir. Ayriyetten bir adet kalın bir adet italik ve bir adet link içermelidir.


Link inşaası
Link inşaasına çok dikkat etmek gerekiyor.

Link inşaası nedir?

Link inşaası web sitenizin bağlantısının diğer web sitelerine aşama aşama eklenmesi işlemidir. Çok önem gerektiren bu işlem yanlış yapılırsa arama motorlarının sizi spam olarak kabul etmesi muhtemeldir.

Paravan blog

Paravan blog yöntemi çok sık kullanılan faaliyetlerdendir.  Peki bu yöntem nasıl uygulanır;
Bu yöntem sıklıkla wordpress.com ve blogger.com gibi ücretsiz blog sitelerinden hesap alarak anahtar kelimenize uygun makaleler ekleyerek yapılır.

Burada paylaştığımız teknikler sadece bireysel site sahipleri ve minik projeler için geçerli olan yöntemlerdir. Kurumsal seo çalışmaları (eticaret, haber, sosyal ağ vs.) yaptırmak için seo firmalarını tercih etmenizi öneririm.

Kaliteli seo hizmeti almak için istanbul seo firması olan dogru bilişim ile iletişime geçebilirsiniz.

0212 664 55 32

0531 500 95 44

destek@dogruwebtasarim.com

Çırpıcı mah. 1. Taşocağı sok. No:70/B

Zeytinburnu / İSTANBUL