Kaliteli web sayfasi tasarimi

Kaliteli web sayfasi tasarimi nedir? ve web dizayn hizmeti almak isteyen şahıs yada şirketler hangi yolu takip etmelidir?

Kaliteli web sayfasi tasarimi yaptırırken hangi konulara dikkat edilmelidir?

Uzman bir web tasarım hizmeti alabilmek için dikkat etmeniz gereken bazı kurallar vardır;

  • Kaliteli web sayfasi tasarimi yaptıracağınız şahıs veya şirket'e ne istediğinizi açıklayıcı bir biçimde açıklayan dökümanları ulaştırmalısınız logo, renkler vs.
  • Web dizayn açısından bir düşünceniz yoksa, bu konuyu komple sitenizi tasarlayacak kişi veya firmaya bıraktıysanız, demo çalışma talep edebilirsiniz.
  • Mutlaka bir sözleşme yapın ve anlaşmanızda istediğiniz tüm yapıyı en küçük ayrıntısına kadar yazın yada yazdırın, anlaşmayı mutlaka gözden geçirin.
  • Yaptırdığınız siteyi test etmeden onaylamayın, genel olarak web dizayn bittikten sonra yönetim paneline uayarlama yapılır. Bu sebepten mutlaka test edip, onaylayın.
  • Web dizayn, Web yazılım, Seo ve Grafik bunların hepsi ayrı hizmetlerdir. Hepsi için sözleşme yapacaksanız dikkatli olmalısınız. Örneğin siz web tasarım için anlaştınız, yönetim paneli olacakmı diye sormalısınız. Aksi halde statik bir web sayfasına sahip olursunuz ve tekrardan yönetim paneli yaptırmak zorunda kalırsınız.
  • Web tasarım hizmetlerine seo ve grafik hizmetleri dahil değildir. Yaptıracağınız logo, banner, seo çalışmaları ayrı hesaplanır buna dikkat edin.
  • Kaliteli web sayfasi tasarimi seo uyumlu yapılmalıdır. Seo uyumlu tasarım için bazı kriterler vardır. Hızlı açılması gereklidir bu işlem kaynak dosyaları (css, js, html vb. gibi) kompres edilerek ve görseller optimize edilerek yapılmaktadır.
  • Kaliteli web sayfasi tasarimi mutlaka duyarlı (responsive) tasarıma sahip olmalıdır. Web sayfanız bilgisayar, telefon ve tablet uyumlu olmalıdır.

 

Kaliteli web sayfasi tasarimi fiyatları ne kadardır?

Kaliteli web sayfasi tasarimi için aşağı yukarı fiyatlar firmadan firmaya değişmekle birlikte birçok firmada aynıdır. Freelance olarak yapan şahısların ortalama fiyatlarınıda merak ediyorsanız sadece fiyatı düşük olduğu için çalışmanızı önermemekle birlikte nedenleriyle birlikte açıklayacağım.

İstanbul web dizyan ajansları özel web tasarımı ortalama 1.000-1.500 tl civarlarındadır.
E-Ticaret sitesi tasarımları 1.200-4.000 tl arasındadır.

Bu işi yapan firmalar için aşağı yukarı fiyatlar yukarıda belirtildiği gibidir. Peki bağımsız web tasarımcılarda fiyatlar ne durumda.

Freelance hizmet verenlerin giderleri fazla olmadığından ve firma düzeyinde iş garantisi sağlamadıkları için fiyatları ajanslardan %40 - %60 daha azdır.